27 Temmuz 2012 Cuma

İlk çağlardan beri insanoğlu tarafından bilinen ve tüketilen bir sebze olan Kuşkonmaz, doğanın insanoğluna sunduğu en değerli besin kaynaklarından biridir. İçeridiği zengin mineraller ile günümüzde beslenme uzmanlarının “süper sebze” olarak nitelendirdikleri ve faydaları konusunda hemfikir oldukları kuşkonmaza hayatımızda daha çok yer vermek için bir çok nedenimiz var. İşte en önemli nedenlerimiz:
1. İçeridiği antioksidanlar, vücuda zararlı serbest radikalleri yok eder ve oksijen moleküllerinin vücutta rahatça dolaşımına imkan verir. Böylece, yaşlanmayı geciktirir ve vücutta kanser hücresi oluşumunu engeller.
2. Suyunun içindeki mineraller, vücudun kan şekeri seviyesini dengeler.
3. B vitamini açısında zengin olan kuşkonmaz suyunu bal ile karıştırıp, günde 2-3 defa bir miktar içildiğinde, kalp sağlığınızı korur, kalbin büyümesini engeller ve kolon kanserine karşı barsaklarınızı korur.
4. İçeriğindeki glutatyon aminoacidleri ile DNA hasarlarını onarır ve vücudun bağışıklığını arttırır.
5. Kuşkonmaz, idrar yolu enfeksiyonlarının oluşumunu engeller.
6. Yüksek tansiyonu kontrol altına alır.
7. Yeni doğum yapmış ve süt veren annelerin, süt oluşumuna büyük oranda yardımcıdır.
8. Kuşkonmaz aynı zamanda antiviral ve anti- mantar özelliklerine sahiptir. Pişirme önerisi: “Ne kadar çok pişirirseniz, yararlı mineralleri de o kadar çok kaybedersiniz.”
En başarılı pişirme yöntemi buharda haşlamaktır. Rengi koyu yeşile dönüştüğünde ve yenebilecek yumuşaklığa geldiğinde pişirme işlemi tamamlanmış demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder