10 Şubat 2012 Cuma

Boyutu küçük, faydası ise çok büyük olan kivi, artık ülkemizde de her mevsim tüketebileceğimiz çok besleyici bir meyve. İçerdiği C vitamini ve antioksidanlar ile cildimizin daha sağlıklı ve sıkı olmasını sağlar, kemiklerimizi ve dişlerimizi güçlendirir, kansere ve kalp rahatsızlıklarına karşı ise vücudumuzu korur.
Dilerseniz kiviyi doğrudan kabuğunu soyarak da yiyebilirsiniz ama kimi zaman ekşi de olabilen tadını biraz daha keyiflendirmek için size harika bir önerimiz var: Kivi ve muzlu içecek karışımı.
Malzemeler;
1 adet soyulmuş ve doğranmış muz
1 adet soyulmuş ve doğranmış kivi
1 su bardağı yarım yağlı yoğurt
Yarım su bardağı buz

Tüm malzemeleri blenderda, püre kıvamına gelene dek karıştırın. Ve, bekletmeden servis yapın.

Besin değerleri: 1 porsiyonda,
155 kalori
2 gr. yağ
28 gr. karbonhidrat
3 gr. lif
7 gr. protein

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder