10 Şubat 2012 Cuma

Eski çağlardan beri insan sağlığına olan faydası bakımından, eşsiz bir doğal besin kaynağı olarak gösterilen ayva, günümüzde de uzmanlarca mutlaka tüketilmesi gereken bir meyve olarak önerilmeye devam ediyor. İçeridiği lifler, mineraller ve C vitamini yönünden de oldukça zengin olan ayvanın, kalp, solunum sistemi, sindirim sistemi, göz ve ağız içi rahatsızlıklarının tedavisinde de olumlu yönde etkili olduğu düşünülüyor.
Yaklaşık 100 gr.lık bir ayvada;
(Yüzdelik değerler günlük ihtiyacımızın ne kadarının karşılandığını göstermektedir.)
Enerji 52 kcal.
Toplam karbonhidrat 14 gr. %5
Diyet lifi 2 gr. %7
A vitamini 36.8 IU %1
C vitamini 13.8 mg. %23
E vitamini - -
Niasin 0.2 mg. %1
Folik asit 2.8 mcg. %1
Kalsiyum 10 mg. %1
Potasyum 181 mg. %5
Fosfor 15.6 mg. %2
Magnezyum 7.4 mg. %2
Selenyum 0.6 mg. %1
Demir 0.6 mg. %1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder