10 Şubat 2012 Cuma

Zeytinyağını diğer yağlardan ayıran en önemli özellikleri, barındırdığı antioksidanlar, içerdiği iyi huylu yağ asitleri ve vitaminlerdir. İçeriğinde yüksek miktarda varolan antioksidanların, vücudumuza olan en büyük katkısı, oksidasyon sonucu meydana gelebilecek hasara karşı hücrelerimizi korumaktır. Bu da, yaşlanmayı geciktirir ve başta kalp damar sağlığımız olmak üzere, bir çok sağlık sorunundan da korunmada yardımcı olur. Özellikle, rafine edilmemiş zeytinyağında bulunan iyi huylu yağ asitleri, kanımızdaki iyi kolesterolün (HDL) yükselmesini sağlarken, damarlarımız için zararlı olan kötü kolesterolü (LDL) düşürür. Bu da, sağlıklı bir dolaşıma sahip olmamız demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder