6 Mayıs 2012 Pazar

Hindistan cevizi

Beslenme uzmanları uzun yıllardır "Hindistan cevizinin" vücudumuz için faydalarından ve neden tüketmemiz gerektiğinden bahsetmektedirler. Her ne kadar ülkemizde tüketimi oldukça az olsa da, içerikleri bakımından bu çok zengin besini sizlere yakından tanıtmak ve tüketmeniz için size bir kaç neden de biz sunmak istedik. Özellikle de beyaz kısmından elde edeceğiniz sütünü içmenizi öneriyoruz. Marketlerde de konserve olarak bulabileceğiniz Hindistan cevizi sütünün yanı sıra, evde kendiniz de yapabilirsiniz. Taze Hindistan cevizinin kabuğunu soyduktan sonra, iç kısmını rendeleyip, bir tülbent yardımı ile suyunu çıkarabilirsiniz.
Faydaları;
Kan şekeri seviyenizi kontrol eltında tutar.
Cildinize ve damarlarınıza esneklik ve canlılık katar.
Kemiklerinizi güçlendirir.
Kensızlığı önler.
Kilo kontrolünde etkilidir.
Eklem iltihabı riskini azaltır.
Yüksek tansiyonu düşürmede yardımcıdır.
Bağışıklığı kuvvetlendirir.
Prostat sağlığını korumada etkilidir.
İnek sütüne alerjisi olanlar için bir alternatiftir.
Gluten içermez.

100gr. Hindistan Cevizi sütünde;
230 Kalori
2.3 gr. Protein
23.8 gr.Yağ
5.5 gr. Karbonhidrat
2.3 gr. Lif
3.35 gr. Şeker
2.8 mg. C Vitamini
0.15 mg. E Vitamini
16 mg. Kalsiyum
1.64 mg. Demir
15 mg. Sodyum
37 mg. Magnezyum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder