16 Ocak 2013 Çarşamba

YOĞURT

Bağışıklığı güçlendirici prebiyotik etkisi ve bir çok kanser çeşidine karşı koruyuculuğundan dolayı YOĞURT benzersiz bir besindir. Vücutta kendi kendine sindirilebilen tek besin olan yoğurt, sindirimi kolaylaştırıcı etkisi yüzünden tüm beslenme uzmanlarının önerdiği bir besindir. Aynı zamanda, özellikle kilo problemi olanlar için vazgeçilmez bir destekçidir.
Çünkü, % 61 oranında yağ yakıcı özelliği ile formda kalmayı sağlamada yardımcıdır. Bir su bardağı kadar sade yoğurtta ortalama 300 mg. civarında kalsiyum vardır ki, bu da yetişkin bir insanın günlük kalsiyum ihtiyacının üçte biri kadardır. Ülkemizdeki yoğurt üretimi ve tüketim çeşitliliği bakımından oldukça şanslıyız. Size önerimiz, en sağlıklı yoğurt için, günlük sütten evinizde kendi yoğurdunuzu yapmanızdır. İster yoğurt makinası kullanın, isterseniz de eski usul uygun ısıda bekletme yöntemini kullanın, ortaya çıkan lezzete doyamayacaksınız. Ayrıca, çeşitli meyveler ile de yoğurdunuzu zenginleştirebilir, hem görsel hem de tat bakımından yoğurdunuzu daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder