Ana içeriğe atla
Formda ve sağlıklı güzükmenin sırlarından biri de sıkı karın kaslarına sahip olmaktır. Zaman zaman size karın kası için neler yapabileceğiniz üzerine yazılarımız ile destek oluyoruz. Bugün de, evinizde dahi rahatça yapabileceğiniz ve düzenli uygulamalar sonrasında farkı açıkça görebileceğiniz 4 egzersiz yöntemi öneriyoruz. Başlangıçta, bu egzersizler sizi zorlayabilir ama amacınız az tekrarlar ile başlayıp vazgeçmeden bu egzesizleri birer alışkanlık haline getirmek olmalı. Emin olun farkı çok kısa zamanda göreceksiniz...
1. Yerde bisiklet egzersizi: (Bicycle Crunch) Alt karın ve bel bölgesi için.
Sırtüstü yere uzanın ve ellerinizi başınızın iki yanına alarak, destekleyici şekilde başınıza koyun. Bir dizinizi göğsünüze doğru çekin ve aksi tarafın dirseği ile dizinize dokunun. ( Örn. Sağ dizinize sol dirseğiniz ile dokunun). Ardından diğer diziniz ve dirseğiniz için de aynı egzersizi tekrarlayın. 12-16 tekrarda 1-3 set olmak üzere bu egzersizi tekrarlayın.
2. Egzersiz Topu İle Mekik: (Exercise Ball Crunch)
Egzersiz topunun üzerine sırt üstü uzanın. Ellerinizi göğsünüzün üzerinde çapraz olacak şekilde kavuşturabilir ya da başınızın iki yanına koyabilirsiniz. Kalçanızı topun aşağısına doğru kaydırın. Topun kaymasını engelleyecek şekilde karın kaslarınızın da yardımı ile kendinizi sabitleyin. Geriye esneme ve kıvrılma şeklinde yapacağınız bu egzerisizi, 12-16 tekrardan 1-3 set uygulayabilirsiniz.
3. Ayaklar Yukarıda Mekik: ( Vertical Leg Crunch)
Sırtüstü yere uzanın ve ayaklarınızı birbirine çapraz yaparak kalçanızdan tam yukarıya kaldırın. Ellerinizi başınızın iki yanına boynunuza destek vermek üzere yerleştirin. Pozisyonunuzu bozmadan mekik hareketini uygulamaya başlayın. Ayaklarınızı sanki yukarıdan sabitlemişler gibi hareket ettirmeden sabit tutmaya dikkat edin. 12- 16 tekrardan 1-3 set egzersizi uygulayabilirsiniz.
4. Plank Pozisyonu:
Sırt ve karın kaslarınızın güç kazanması için en ideal egzersiz yöntemlerinden biridir. Bu hareket aynı zamanda şınav (pushups) hareketi için de güç kazanmanıza yardımcı olur. Yüzünüz yere dönük şekilde ayak parmak uçlarınızda ve dirsekleriniz üzerinde vücudunuzu havaya kaldırın. Sırtınızın düz olmalı ve vücudunuz başınızdan ayak uçlarınıza kadar doğrusal bir pozisyonda durmalı. 20 – 60 saniye kadar pozisyonunuzu koruyun ve sonra dizlerinizi yere koyarak dinlenin. Bu hareketi 3- 5 set tekrar edebilirsiniz.
İyi antrenmanlar dileriz...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hangi Esnetme Hareketleri Hangi Kası veya Kasları Esnetir

Kaslarımızı rahatlatmak ve eklemlerimizin hareket aralığını artırmak için yaptığımız egzersizlere esnetme diyoruz.  Gün içerisinde süre kli o turduğumuz için veya duruş bozukluklarından dolayı bazı kaslar aktif olarak sürekli çalışır. Durmadan çalıştıkları için bu kaslarda gerginlik olur ve zamanla kasın boyu kısalır. Bunun sonucu olarak ise duruş bozuklukları ilerler, bel ve kas ağrıları ortaya çıkabilir. Doğal olarak hayat kalitesi düşer. Ayrıca antrenman yaptıktan hemen sonra da esnetme yapılması gerekir. Çünkü spordan sonra çalıştığımız kas grupları şişer ve kısalır. Eğer iyi bir antrenman yaptıysanız çalıştığınız bölgedeki kasları tamamen esnetmede güçlük yaşarsınız. Spordan sonra, kasları rahatlatmak ve kas içindeki kan dolaşımını hızlandırarak kasın kendisini daha hızlı toparlayabilmesi için esnetme yapmamız faydalı olacaktır. Spor yapan veya yapmayan herkesin esnetme egzersizleri yapmaya ihtiyacı vardır. Çün

Danny Hart MTB DH World Champion tears up Hamsterley

Dağ Bisikleti sporunun alanlarından biri olan "İniş Disiplini" (Downhill), adrenalin, heyecan, sağlam refleksler ve dinamizm ile doludur. Korkunun asla akla gelmemesi gereken anlar yaşanır... Parkuru bitirmek isteyen sporcunun amacı; en yüksek konsantrasyon ile doğada yaşayacağı hızın tadını çıkarmaktır. Ne dersiniz, o heyecanlı anları bu güzel görüntüler eşliğinde bizler de yaşayalım mı?

Masaj Hareketi

Foam Roller (Köpük Rulo) denge, kas rahatlaması ve duruş düzgünlüğü sağlamak gibi birçok faydası olan bir egzersiz aracıdır. Henüz tanışmadıysanız zamanı çoktan gelmiş demektir. Özellikle koşucuların antrenmandan 5-10 dakika önce ve antrenm an sonrasında da bacaklarına masaj yapma imkanı sağlayan bu pratik egzersiz aracını haftada 3-4 defa, 30 saniyelik 2 set halinde uygulayabilirsiniz. Kalf kası bölgesi için foam roller kullanımı: Bir mata ya da uygun bir düz zemine oturun. Bir bacağınızla yerden destek alarak diğer bacağınızı foam roller üzerine yerleştirin. Ardından da diğer bacağınızı foam roller üzerindeki bacağınızın üstüne koyun. Böylece altta kalan bacağa ağırlık yapmış olacaksınız. Ellerinizle vücudunuzu birkaç santüm yerden kaldırın, bakışlarınız ileride ve gözdeniz dik halde pozisyonuzunu koruyun. Diznizden yukarıya geçmeyecek şekilde, foam rollerı ileri-geri yuvarlayarak kaslarınıza masaj yapabilirsiniz.