17 Ocak 2014 Cuma

Meyveleri kabuğu ile yediğimizde çok daha fazla mineral ve vitamin aldığınızı biliyor musunuz? Tabi ki her meyveyi kabuğu ile yemenin imkanı yok ama sıklıkla mutfağımıza soktuğumuz birkaç meyve ve sebzenin çöpe giden kabuklarına da dur deme... zaman geldi!
Örneğin elma... Cornell Üniversitesi araştırmacılarının tespitine göre elma kabuğu, elmanın iç bölgesine göre %87 oranında daha fazla kanser karşıtı fotokimyasal içermektedir. Bu da elmayı kabuklu yemek için oldukça önemli bir nedendir. Eğer kabuğu ile yemekte zorlanıyorsanız ya da yerken daha çok keyif almak istiyorsanız, size kabuklu dilimlenmiş elmaları fıstık ezmesi ile tüketmenizi öneriyoruz. Böylece, çok güçlü bir protein ve karbonhidrat karşımı da elde etmiş olursunuz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder