31 Temmuz 2012 Salı

Sebze ve Meyvenin vitamin değerini arttıran yöntemler

Acıbadem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanımıza, sebze ve meyvelerin vitamin değerini arttıran yöntemleri sorduk... Hepimizin daha sağlıklı bir yaşam için uygulaması gereken 10 önerisi şöyle:
1- Sebze ve meyveleri şiddetli akan suyun altında yıkamayın,
2- Sebzeleri büyük parçalara bölün,
3- Tencerenin kapağını kapalı tutun,
4- Sebze ve meyveleri çiğ tüketin,
5- Pişirme suyunu dökmeyin,
6- Yemeğe soda eklemeyin,
7- Sebze ve meyvelerin yenilebilen kabuklarını soymayın,
8- Yağları yakmayın,
9- Tatlıya şekerini piştikten sonra ekleyin,
10- Yoğurdun suyunu dökmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder