Üzüm yemek kalp sağlığınız için faydalı mı? Araştırmalar gösteriyor ki; kırmızı ve mor üzümden elde edilen üzüm suları da kırmızı şarap gibi kalp sağlımız için faydalı olabilmekte... İster üzümü bütün olarak tüketin isterseniz de suyunu içi n, yeterki ülkemizde de oldukça lezzetli çeşitleri bulunan bu faydalı meyveden uzak kalmayın. Günümüzde sağlıklı bir yaşam için antioksidanların önemi ve rolü tüm uzmanlar tarafından önemle vurgulanmakta. Üzüm, resveratrol ve flavonoid antioksidanları bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Bu antioksidanlar özellikle üzümün kabuğu, yaprağı ve kökünde bulunur. Ayrıca, içerdiği antioksidan oranı da üzümün cinsi, yetiştirilişi ve bulunduğu coğrafi koşulları gibi farklı etkenlere göre değişiklik gösterir. Koyu kırmızı ve mor üzümler, yeşil üzümlere oranla çok daha fazla antioksidan içerir. Koyu kırmızı ve mor üzümler düzenli tüketildiğinde; *Kanın pıhtılaşma riskini azaltır *Kötü kolestrolün düşürülmesini sağlar ( LDL) *Kalp damar s...
Yorumlar
Yorum Gönder